miércoles, 13 de abril de 2016

Pallassos sense Fronteres diu NO als diners hipòcrites de la UE

Pallassos sense Fronteres diu NO als diners hipòcrites de la UE

Barcelona, 13 d'abril de 2016

La Comissió Europea acaba d'obrir una línia de finançament per a iniciatives culturals (EACEA/2016) amb la finalitat de donar suport a projectes culturals, inter-sectorials i audiovisuals que tinguin la voluntat d'integrar els refugiats en les comunitats europees, fomentant, a més a més, el respecte i la comprensió pels valors democràtics, la diversitat, la ciutadania, la tolerància, el diàleg intercultural i el respecte per altres cultures.

Aquesta és una línia de finançament que a Pallassos sense Fronteres ens encaixaria com anell al dit, ja que és la feina que venim fent des de fa 23 anys arreu del món en contextos especialment difícils i molt sovint a favor de les poblacions refugiades. En canvi, volem mostrar públicament el nostre rebuig cap a aquest acte d'hipocresia i rentat de cara que duu a terme una UE liderada per dirigents sense escrúpols.

Uns dirigents als quals aniria molt bé dedicar una dotació similar d'esforços a fer-los entendre el que significa el dret internacional, el dret d'asil, el dret dels refugiats; aquests drets que amb tant de dolor i patiment vam aprendre els europeus a defensar i reforçar després de les catàstrofes generades per les nostres pròpies guerres del segle XX.

Mentre pretenen comprar l'aquiescència d'una part del sector cultural europeu, reforçant de pas el model geopolític d'aquesta Europa atlantista i de mercats, dissenyada contra les persones, abandonen a desenes de milers de dones, homes i infants, que fugen de la guerra i la misèria a la seva sort. Deporten sense garanties a altres milers cap a Turquia; un país que, al seu torn, impedeix de forma brutal que entrin més refugiats al seu territori. Es pot ser més hipòcrita?


És especialment vergonyós el cas d'Espanya, amb un govern pioner en les devolucions en calent i que ara per ara ha acollit a 18 refugiats reubicats des d'Itàlia, quan la seva quota assignada era de quasi 20.000, però en qualsevol cas, els nombres de la UE no van massa més enllà; de les 160.000 persones compromeses s'ha arribat actualment a la trista xifra de 1.145 reassentaments.


És per tot això que des de Pallassos sense Fronteres ens declarem incapaços de participar en un concurs de distribució de fons hipòcrita i ridícul, polititzat de forma mesquina, i exigim que es respecti el dret d'asil, que s'inverteixin els fons que siguin necessaris a donar una acollida adequada als refugiats, que es faciliti i es deixi treballar a les ONGs en favor de la població refugiada, que es desmantellin els centres de detenció i que s'acabin les devolucions en calent i el tràfic negociat de forma lucrativa i institucionalitzada de persones.

Per a més informació i entrevistes amb president i/o director de Pallassos Sense Fronteres per contactin amb Samuel Rodríguez (Responsable de Comunicació) al 653 984 237 o a srodriguez@clowns.org

Tota la informació a:


Foto: Camp de refugiats d'Idomeni, al nord de Grècia (Unió Europea), març de 2016.
Imatge del comunicat cedida por Fotomovimiento
No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡AYUDA SONRISAS al 28099!

¡AYUDA SONRISAS al 28099!
¡Y nos donarás 1'20 EUR! Sólo válido con Movistar, Orange y Vodafone.

Contribuyentes